Єдиний скарб у тебе - рідна мова

2016-11-09

/Files/images/IMG_1141.JPG

День української писемності та мови - державне свято, яке щороку відзначається в Україні 9 листопада.

За православним календарем - це день вшанування пам'яті преподобного Нестора Літописця - письменника -агіографа, основоположника давньоруської історіографії, першого історика Київської Русі, мислителя, ученого, ченця Києво-Печерського монастиря. Дослідники вважають, що саме з преподобного Нестора Літописця і починається писемна українська мова. Книжкова справа стала змістом його життя.

У нашій школі в цей день відбувся виховний захід " Єдиний скарб у тебе - рідна мова".

Зі сторінками історії цього свята, життям і творчістю Нестора Літописця дітей познайомила вчитель Н.Братащук за слайдовою презентацією. Діти переглянули кліп Гімну українській мові. Неля Степанівна розповіла дітям цікаві факти про нашу рідну українську мову, її милозвучність та багатство.

Також провели конкурс читців -декламаторів. Із уст дітей звучали прислів'я, вірші та вислови про мову. Найкращими стали Глузд Владислав, Рибка Марія - І місце, Романюк Євгенія, Шнайдрук Анастасія - ІІ місце, Лінтур Володимир, Сеньчук Олександра - ІІІ місце. Переможці були нагороджені грамотами. /Files/images/IMG_1121.JPG /Files/images/IMG_1125.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 271