ЙОГО ІМ’Я В НАШИХ СЕРЦЯХ І ПАМ’ЯТІ

2016-03-10

/Files/images/IMG_0425.JPG

Щороку в березневі дні усе прогресивне людство вшановує Генія і Пророка, який став символом України – Тараса Григоровича Шевченка. Не залишилися осторонь й учні Боратинської ЗОШ. З метою вшанування пам’яті і творчої спадщини великого Кобзаря у школі була проведена відкрита виховна година «Його ім’я в наших серцях і пам’яті».

Вчитель початкових класів Братащук Н.С. розповіла школярам про життєвий і творчий шлях поета – художника, продемонструвала документальний фільм про геніального сина України. Вона відзначила, що вся творчість великого Кобзаря зігріта гарячою любов’ю до Батьківщини, пройнята священною ненавистю до ворогів народу, є символом чесності, правди і палкої любові до людини.

На виховний захід була запрошена місцева поетеса Галина Продун, яка прочитала дітям свій вірш про долю Тараса Шевченка. З її вуст урочисто прозвучали рядки вірша «Заповіт».

Поезії Шевченка декламували майже всі учні 1 – 4 класів. Найкращими читцями – декламаторами стали Глузд Владислав, Перетятко В’ячеслав (3 клас), Демчук Юлія, Рибка Андрій (4 клас), Сеньчук Олександра (2 клас), Шнайдрук Анастасія (1 клас). Діти з радістю отримали подяки, які вручила їм директор школи М. Кузьмич.

Прекрасним доповненням до поезій, що прозвучали, були пісні на слова Шевченка.

То ж і надалі читаймо і вивчаймо його твори, любімо так свою Україну, як любив її Великий Кобзар.

Кiлькiсть переглядiв: 205